Terug naar hamsterhuisvesting

 

Het bewijs waarom Syrische hamsters alleen MOETEN wonen

 

Deze Syrische hamsters zijn opgevangen door www.hetknabbelthuisje.tk.

Zestien hamstertjes zouden door de eigenaar vrijgelaten worden. De eigenaar was echter al verhuisd en had hen dus achtergelaten. Ze zaten met zijn achten verdeeld over twee vieze en veel te kleine kooien.
Hamsters zijn solitaire dieren en zeker Syrische hamsters beginnen op een bepaalde leeftijd bikkelhard te vechten. Het resultaat is dan ook dat enkele van de hamsters ernstig verminkt zijn. Sommigen hebben nog maar 1 oogje, anderen zijn beide oogjes kwijt. Sommigen hebben ook verminkte oren of zijn een pootje kwijt. Gelukkig hebben hamsters geen goed zicht nodig om gelukkig te zijn, ze kunnen perfect gelukkig zijn in een veilige kooi. Ze gaan immers sowieso meer op hun neus af. Deze hamstertjes hebben trouwens al een nieuwe thuis gevonden. De andere hamsters waren iets minder erg of zelfs niet verwond.

Dit had echter nooit mogen gebeuren en nog steeds zijn er mensen die het "zielig" vinden om een Syrische hamster alleen te houden. Deze foto's zijn echter de harde bewijzen dat het NIET zielig is om hen alleen te houden. Het is WEL zielig als je hen samen zet met dit als resultaat.

Mijn dank aan Eveline en Caroline voor het mogen plaatsen van deze foto's. Ze zijn gruwelijk maar vertellen helaas de trieste waarheid.

 

   
 

 

Terug naar hamsterhuisvesting